سبک های مختلف دکوراسیون داخلی

شناخت سبک های مختلف در طی گذشت تاریخ برای یک طراح دکوراسیون بسیار مهم می باشد و به ما کمک میکند تا بتوانیم تصور روشنتری از سبک دلخواه خودمان به دست بیاوریم. آنچه سبکهای دکوراسیون داخلی را از هم متمایز میکند طرز نگرش متفاوت آنها به رنگ، نور، فرم و نوع و جنس اشیاء قرارگرفته در فضا و میزان خلوتی و شلوغی فضاهای داخلی است،سبک هر منطقه بیان خلاقانهی و نمایانگر طرز نگاه ان منطقه به محیط اطراف است. در طراحی دکوراسیون داخلی همیشه پیروی از سبک های خاص می تواند به انسجام و هماهنگی بخش های مختلف کار کمک کند، ظاهری زیباتر به آن ببخشد و استفاده از آن فضا را بهبود ببخشد . همه عناصر اعم از عواطف احساسات مخاطبان ،موقعیت مادی انها و شیوه زندگی شان بر طراحی داخلی یک فضاتاثیر می گذارد همه جیز اعم از بیرون و درون ، فضای بسته وباز ، بریکدیگر تاثیر متقابل دارند .

سبک کلاسیک در دکوراسیون داخلی


کلاسیک در لغت به معنای چیزی است که معمول و رایج بوده اما جدید نیست. دکوراسیون کلاسیک هم به همین موضوع اشاره دارد. در واقع دکور کلاسیک مقابل دکور مدرن می باشد و به زمان های گذشته اشاره دارد. استفاده از المان های پرزرق و برق و رنگ طلایی ومبلمان سبطنتی شاخص هایی معروف این سبک هستند.

  • دکوراسیون داخلی سبک ایرانی
    دکور داخلی سبک ایرانی دارای ویژگی هایی با ارزش های بسیار میباشد.. ویژگی هایی مثل طراحی مناسب، محاسبات ریز ودقیق، فرم صحیح پوشش، رعایت مسائل فنی و ساختمانی و علمی در ساخت بنا ، ایوان های مرتفع و رفیع، ستون های بلند همچنین تزئینات گوناگون که هریک در عین سادگی نشاندهنده سبک ایرانی است.

طراحی سقف نیز در دکوراسیون داخلی بسیار اهمیت دارد مخصوصا در منطقه 22 تهران که پروژه های تازه سازی همچون پروژه نارنجستان دارد، باید طراحی های مدرن در دکوراسیون داخلی استفاده شود تا احساس نوساز بودن در منازل و واحد ها احساس شود.

سبک مدرن در دکوراسیون


سبک مدرن در دهه نود میلادی که از آن با عنوان Mid-Century modern نام برده میشد.، در واقع عقبگردی به طراحی‌های اواسط دهه ۱۹۰۰ میلادی (۱۹۵۰ تا حدود ۱۹۶۰) است که حس کهن و نوستالژی را به فرد القا می‌کند. در این سبک ما شاهد برخی از عنصرهای مینیمال میباشیم و سادگی نیز یکی از عناصر مهم است که در این سبک رعایت شده در آن به حساب می‌آید. کلمه مدرن یک واژه با مفاهیم زیاد و گسترده است که در زمینه دکوراسیون داخلی معمولا به یک خانه که با خطوط صاف و دقیق و منظم، پالت رنگی ساده و موادی مانند استیل و فلز و شیشه طراحی شده است میگوییم.. در دور مدرن حس ساده بودن در همه عناصر منزلی از جمله مبل و صندلی مشاهده می‌شود. صاف و دقیق ، صیقلی، براق از جمله ویژگی‌هایی هستند که در سبک دکوراسیون مدرن شاهد آن هستیم.

سبک صنعتی دکوراسیون


سبک طراحی دکوراسیون داخلی صنعتی ، همانطور که از نامش پیدا است، از دوره انقلاب صنعت الهام میگیرد.. در سبک دکوراسیون صنعتی ، رنگ اصلی مواد اولیه تغییر داده نمی‌شود و طراحان دکوراسیون اجازه می‌دهند تا لوازم به همان شکل اصلی و طبیعی سبک خود خود باقی بمانند. رنگ‌ها اکثرا تیره بوده و در صورتی که قرار باشد از رنگ روشن در دکوراسیون استفاده شود، قطعه هایی هنری بصورت انتزاعی با این طیف روشن رنگ، در خانه نصب خواهد شد.دیوار های متشکل از بلوک و اجر از شاخصه های اصلی این سبک دکوراسیون هستند که ر اکثر موارد لوله های ساختمان ها بر روی دیوار ها و ستون های خانه و در معرض دید عموم می باشند. طراحی به سبک دکوراسیون صنعتی از انبار و مکان های متروکه قدیمی الهام گرفته شده است که از عناصر تزیینی مانند فلز و آهن و بتن در آن استفاده می شود.

سبک مینیمال در دکوراسیون


تاریخچه سبک دکوراسیون داخلی مینیمالم
ساده گرایی یا ساده زیستی یا مینیمالیسم (Minimalism 🙂 یک مکتب اصیل هنری است که اساس و پایه آثار و بیان خود را بر پایه سادگی و بدون تجملات بیان و روش های ساده و بدون هر پیچیدگی معمول فلاسفه بنیان گذاشته است. ساده گرایی و ساده پسندی را می توان از هنرمندان روس دوره بعد از انقلاب کبیر روسیه دانست که ساختارگرا و اهل سادگی بودند و به و اشکال هندسه گرایش داشتند. همانند مالویچ با اثر «سفید بر سفید » تجارب هنرمندان روسیه در دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ بر هنرمندان قاره امریکا و اروپا مانند مجموعه تابلوهای تماماً متشکل از سفید رابرت راشنبرگ و کارهای متشکل تک رنگ ایو کلین، و سری آکروم پیرو مانتزونی اثر میگذاشت و به نوع بیان دیگری بر اثار مین کاری روی مس رابرت ریمن و آثار اگنس مارتین که ترکیب شیار های ریز و نامحسوس روی زمینه متشکل از تک رنگ بود، تاثیر گذاشته.ساده گرایی در شکل های مختلفی از طراحی و هنر، به ویژه در هنرهای اساس تجسمی و موسیقی استفاده می شود. ساده گرایی پس از جنگ جهانی دوم، در هنر از غرب به وجود آمد و اکثرا از سوی هنرمندان هنر های متجسمی آمریکایی در اواخر دهه ۱۹۶۰ و اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی، گسترش پیدا کرده است. ساده دوستان بر این باورند که با زدودن و پاک کردن حضورگول زننده ترکیب بندی و کاربردمواد ساده و معمولا صنعتی که به شکل هندسه و بسیار ساده شده قرار گرفته باشند، می توان به کیفیت بالا و ناب رنگ، فرم و شکل ، فضا و ماده دست پیدا کرد.. از هنرمندان معروف این سبک می توان به دیوید اسمیت، دونالد جاد، ارنست تروا، سول لویت، کارل آندره، دن فلاوین، رابرت رایمن، رونالد بلادن و ریچارد سِرا اشاره کرد. بسیاری از آثار این هنرمندان مینیمالیست اکثرا کاملاً تصادفی پدید می آمده است و گاه متولد اشکال هندسی ساده و مکرر بود. ساده گرایی نمونه ای از سادگی و اختصار را در خود دارد .
این سبک دکوراسیون مینیمالیسم داخلی نهایت صحت ریز بینی و دقت است و هیچ چیزی بیش از نیاز و زیادی نیست، رنگ های مورد استفاده در این سبک دکوراسیون ممکن است خیلی تار و تیره و خسته کننده یا روشن باشند، یا در برخی موارد ممکن است از رنگ های درخشان و نمایشی استفاده شود. اجزا و وسایل مورد استفاده در یک مکان با طراحی داخلی سبک مینیمالیسم همین طور با شکل های هندسی مثل مربع، مستطیل و دایره می باشند، اما سطوح و ظواهر مانند کابینت و کمد آشپزخانه،  صاف و ساده، بدون جزئیات و بی آلایش است.

سبک روستیک در دکوراسیون


سبک دکوراسیون داخلی روستیک ویا معروف به روستایی معمولا با استفاده از عنصرهای طبیعی مانند چوب و سنگ، و ایجاد سبکی روستایی شبیه به سبک زندگی آرام و دور از هیاهو روستایی، شناخته می‌شود. دکور داخلی روستایی، فضایی ساده و بی‌تکلف را بوجود آورده .سبک دکور روستیک در فضاهای بزرگ ویلایی کاربرد دارد و تلاش ان طبیعت را به خانه کشیدن میباشد .. البته ساختار متشکل خام و ناپخته ای دارد و دارای اجزائی ناصاف و کمی زبر زمخت است. مبلمان و وسایل نورانی اکثرا از کنده های درخت، تنه و اجزای درختان و الیاف و همچنین کنف ساخته شده.. این سبک دکوراسیون اکثرا در خانه های ویلایی و کوهستانی یافت می شود.

سبک اسکاندیناوی در دکوراسیون


سبک اسکاندیناوی در دکوراسیون داخلی متجلی از سبک سادگی در زندگی ساده مردم شمال اروپا است. در دکوراسیون داخلی اسکاندیناوی، مبلمان و اثاثیه استفاده شده مانند اثار هنری نسبتا ساده هستند. از جمله ویژگی‌های سبک طاحی اسکاندیناوی ، می‌توان به پالت های تمام رنگی سفید روشن و ترکیب عناصری مثل چوب، پلاستیک‌هایی با رنگ روشن و استیل، کفپوش‌ قطعه‌ای، نور طبیعی و استفاده کمتر از لوازم جانبی اشاره کنیم. روز به روز بر طرفداران سبک های طراحی اسکاندیناوی افزوده می شود. قابل توجه میباشد که که در این طراحی استفاده از خط منحنی و قوس دار و نقش های طبیعی و ارگانیک به خوبی دیده می شود که حس راحتی را در فضای خانه ایجاد می کند. این سبک که از پرطرفدارترین طراحی داخلی ها است و مناسب افرادی است که برای استراحت پس از یک روز شلوغ کاری خواستار یک فضای آرام هستند.

دیدگاهتان را بنویسید