نقشه برداری رنگی مغز – روانشناس برتر

الکتروانسفالوگرافی کمی یا همان نقشه‌برداری مغز (qEEG ) شکلی پیشرفته از نوار مغزی سنتی است. نقشه برداری رنگی مغز یک ابزار موثر برای ثبت فعالیت امواج مغز است. نقشه مغزی با اندازه گیری جریان‌های الکتریکی بافت مغز ممکن است بر اثر آسیب‌های فیزیکی مثل ضربه‌های مغزی دچار اختلال‌هایی شود. برای مثال آسیب‌هایی مثل تشنج، التهاب مغزی، اضطراب، افسردگی، اختلالات یادگیری، اختلال وسواس اجباری و… سبب تغییر فعالیت امواج مغز می‌شوند.
انواع نقشه برداری رنگی
نقشه مغزی در شیراز اشکال مختلفی دارد و هر یک با توجه به شرایط فرد انتخاب می‌شود و مورد استفاده قرار می‌گیرد.
·         نقشه برداری مغزی معمولی: یکی از انواع نقشه برداری است که بین 20 الی 40 دقیقه زمان می‌برد. در طی انجام این تست نیاز است که فرد بدون حرکت و سر و صدا در جای خود بنشیند.
·         نقشه برداری مغزی در حالت خواب: گاهی فقط با نقشه برداری مغزی معمولی نمی‌توان به اطلاعات کامل و تخصصی از مغز و اعصاب افراد دسترسی پیدا کرد؛ به همین دلیل از افراد در حالت خوابیده آزمایش گرفته می‌شود. گاهی از فرد درخواست می‌شود تا شب قبل از آزمایش را بیدار مانده تا در زمان آزمایش بتواند خیلی زود و راحت بخوابد.
·         نقشه برداری حین فعالیت: در این روش ممکن است فعالیت مغز طی یک روز یا حتی چند روز عادی و روزمره بررسی و ثبت شود. در واقع در این روش الکترودهای متصل به دستگاه ضبطی قابل حمل روی سر قرار داده می‌شوند و فرد را در حین انجام فعالیت‌های مختلف مورد بررسی قرار می‌دهد.
 
کاربرد نقشه برداری رنگی مغز
·         ارزیابی تأثیر داروها بر روند بیماری و پیش‌بینی پاسخ فرد به دارو
·         بررسی خطر آسیب‌های مغزی مانند ضربه، تشنج، خونریزی مغزی و…
·         ارزیابی تغییرات روانی فرد در حالت کم‌کاری و پرکاری مغز
·         بررسی مغز بیمار و پیدا کردن نقاط مورد نظر قبل از انجام جراحی مغز
·         تشخیص زودهنگام اختلالات کارکردی مغز مانند: اختلال یادگیری، اختلالات اضطرابی (فوبیا، پانیک، اضطراب منتشر، …)، اختلالات خلقی (افسردگی، دوقطبی)، بیش‌فعالی و نقص توجه
نقشه برداری مغزی در شیراز یکی از راه‌های تشخیص انواع بیماری‌هایی است که مغز را درگیر خود می‌کند. نقشه مغزی تمام اطلاعات مورد نیاز برای بررسی شرایط مغز را در اختیار ما قرار می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید